LogoHG

Activiteiten

20191213 Winterplein

Van tevoren kunnen er al diverse overheerlijke producten besteld worden. In de voorbestelling speciaal voor Winterplein samengestelde tasjes. Deze tasjes zijn alleen in de voorverkoop te bestellen en af te halen tijdens Winterplein.

Klik hier om het bestelformulier in PDF te downloaden of klik op de volgende link: http://wqd.nl/RV6j om het formulier direct online in te vullen.
Scan de QR-code om eenvoudig online te bestellen:

20181214 QR code online bestellen

De opbrengst komt ten goede aan de Hervormde Kerk van 's-Gravendeel.

Organisatie Winterplein

Herfstfair 2019

Uitnodiging
Zaterdag 5 oktober a.s. hopen we de jaarlijkse Herfstfair te houden. Van 10.00 uur tot 15.00 uur staan er in en bij Ons Centrum allerlei kramen waar artikelen en etenswaren te koop zijn. Van bloemen en planten voor binnen en buiten tot diverse lekkernijen. In de koffiehoek en buiten op het terras is er gelegenheid om één en ander direct te consumeren. Voor de kinderen zal er een springkussen staan. Tevens zijn er diverse verlotingen, waarbij hele leuke prijzen te winnen zijn. Er zijn bestelformulieren beschikbaar, die van tevoren ingeleverd kunnen worden. De bestelformulieren liggen bij de hoofdingang van de kerk en in Ons Centrum.
Klik hier om het formulier in PDF te downloaden of klik op de volgende link: http://bit.ly/2y46nJ3 om het formulier direct online in te vullen.

De herfstfaircommissie

U bent hierbij van harte uitgenodigd voor de Zangdienst in de openlucht op 4 augustus.
De dienst begint om 17.00 uur, en de locatie is op het plein bij "Ons Centrum". Er is dus geen bijeenkomst in de Ontmoetingskerk. Het thema is "Ik ga op reis, en ik neem (niet) mee". Er zijn prachtige liederen en Bijbelteksten door de Liturgie-commissie uitgekozen.

Er wordt medewerking verleend door een combo. En jongens en meisjes die komen zingen, mogen hun muziekinstrumenten meenemen, er is speciaal ook aan hen gedacht! En brengen jullie gerust iets mee wat je op vakantie mee zal nemen, of als je al op reis bent geweest: wat je echt niet kon missen en meegenomen had (of vergeten was…).

Na afloop van deze dienst willen we graag de gelegenheid geven om met elkaar na te praten en wat te eten: Brengt u zelf iets lekkers mee? Misschien iets wat u op uw reis wel eens heeft gegeten? Dan maken we daar, in "Ons Centrum", net als voorgaande jaren, een gezamenlijk buffet van en kunnen we van elkaars gerechten genieten. Enkele voorbeelden met een knipoog zijn: Hollandse potje, een Griekse salade, sandwiches, Zweedse balletjes, een pannetje Italiaanse tomatensoepsoep, een Boeren(camping)cake, Frans stokbrood, of wat u zelf die avond zou eten.. (tip voor de hoeveelheid: als u voor uzelf of eigen gezin + 1 à 2 personen extra, iets meebrengt is dit voldoende). Voor drinken wordt gezorgd.

Maar laat bovenstaande geen belemmering zijn: als het niet lukt om iets mee te brengen, dat is geen probleem; er is genoeg. Of u heeft andere plannen na de dienst, dan bent u toch van harte uitgenodigd om mee te komen zingen!
Als het weer het niet toelaat buiten te zingen, is de dienst in "Ons Centrum".

Er liggen flyers in de kerk, mocht u nog anderen willen uitnodigen, dan kan dat natuurlijk.
We willen kinderen en ouderen, graag ontmoeten om samen te zingen. Tot ziens op zondagmiddag 4 augustus!

De liturgie-commissie

20190728 flyer Openlucht zangdienst 4 augustus 2019

20181214 Winterplein

Winterplein wordt gehouden op vrijdag 14 december 2018 van 14.00 uur tot circa 21.00 uur. Met veel binnen- en buitenactiviteiten voor jong én oud. Buiten weer gezellige kramen, loungezitjes met terraskachels en vuurkorven. Verkoop van spareribs, patat, erwtensoep, broodjes knakworst en braadworst, warme chocolademelk en glühwein. Dit jaar nieuw: ambachtelijk gegaard stoofvlees. Buiten weer de curlingbaan, met natuurlijk een wedstrijdelement. Binnen verkoop van, op deskundige wijze, zelfgemaakte kerststukken.
Vantevoren kunnen er al diverse overheerlijke producten besteld worden. In de voorbestelling ook speciaal voor Winterplein samengestelde tasjes bestaande uit een assorti van kaas, worst en notenmix. Deze tasjes zijn alleen in de voorverkoop te bestellen en af te halen tijdens Winterplein.
Klik hier om het formulier in PDF te downloaden of klik op de volgende link: http://wqd.nl/RV6j om het formulier direct online in te vullen.
Scan de QR-code om eenvoudig online te bestellen:

20181214 QR code online bestellen

De opbrengst komt ten goede aan de Hervormde Kerk van 's-Gravendeel.

Organisatie Winterplein

2018 Flyer Herfstfair voorzijde

Uitnodiging
Zaterdag 6 oktober a.s. hopen we de jaarlijkse Herfstfair te houden. Van 10.00 uur tot 15.00 uur staan er in en bij Ons Centrum allerlei kramen waar artikelen en etenswaren te koop zijn. Van bloemen en planten voor binnen en buiten tot diverse lekkernijen. In de koffiehoek en buiten op het terras is er gelegenheid om één en ander direct te consumeren. Voor de kinderen zal er een springkussen staan. Tevens hebben we weer een aantal verlotingen, waarbij hele leuke prijzen te winnen zijn. Er zijn bestelformulieren beschikbaar, die van tevoren ingeleverd kunnen worden. De bestelformulieren liggen bij de hoofdingang van de kerk en in Ons Centrum. Klik hier om het formulier in PDF te downloaden of klik op de volgende link: http://bit.ly/2y46nJ3 om het formulier direct online in te vullen.

De herfstfaircommissie

Nieuwe tradities: fijn om naar uit te kijken.
U bent hierbij van harte uitgenodigd voor de Zangdienst in de openlucht op 5 augustus.
De dienst begint om 17.00 uur, en de locatie is op het plein bij "Ons Centrum". (er is dus geen dienst in de Ontmoetingskerk.) Het thema is "Hemelhoog, zo ver weg en toch zo dichtbij" en is voorbereid door de Liturgie Commissie. Er zijn prachtige liederen bij het thema uitgekozen om God te loven en te danken, met name uit de liedbundel Hemelhoog, die vanaf september naast het Liedboek der Kerken wordt ingevoerd in de Hervormde Gemeente.

Er wordt medewerking verleend door een combo. Jongens en meisjes die komen zingen, mogen hun muziekinstrumenten meenemen, er is speciaal ook aan hen gedacht!

Na afloop van deze dienst willen we graag de gelegenheid geven om met elkaar na te praten en wat te eten: Brengt u zelf iets lekkers mee? Dan maken we daar, in "Ons Centrum", net als voorgaande jaren een groot succes bleek, een gezamenlijk buffet van en kunnen we van elkaars gerechten genieten. Dit kan bijvoorbeeld zijn: een salade, broodjes, gehaktballetjes, een pannetje soep, een cake, of wat u zelf die avond zou eten.. (tip voor de hoeveelheid: als u voor uzelf of eigen gezin + 1 à 2 personen extra, iets meebrengt is dit voldoende). Voor drinken wordt gezorgd.

Maar laat bovenstaande geen belemmering zijn: als het niet lukt om iets mee te brengen, dat is geen probleem; er is genoeg. Of u heeft andere plannen na de dienst, dan bent u toch van harte uitgenodigd om mee te komen zingen!
Als het weer het niet toelaat buiten te zingen, is de dienst in de Hervormde Kerk.

Er liggen nog flyers in de kerk, mocht u nog anderen willen uitnodigen, dan kan dat natuurlijk.
We willen kinderen en ouderen, graag ontmoeten om samen te zingen. Tot ziens op zondagmiddag 5 augustus!

De liturgie-commissie

Op vrijdag 22 juni 2018 van 16.00 uur tot 21.00 uur wordt er door de 's-Gravendeelse winkeliers weer een zomermarkt gehouden in de Kerkstraat. Dit jaar hebben wij wederom de mogelijkheid gekregen om het 'Rad van fortuin' te organiseren.

Er worden op de zomermarkt lootjes verkocht, waarbij leuke prijzen te winnen zijn. Deze prijzen worden beschikbaar gesteld door de 's-Gravendeelse winkeliers. Het mooie is dat de opbrengst volledig naar onze kerk gaat.

Wat zeker een vermelding verdient is dat het 'Rad van fortuin' door de Attractieschuur Hoeksche Waard gratis ter beschikking wordt gesteld en de te winnen prijzen door de 's-Gravendeelse winkeliers worden gesponsord.

Er zijn vijf trekkingsrondes, waarbij de mensen die een lootje hebben gekocht leuke prijzen kunnen winnen.

Tevens zal er naast het ‘Rad van fortuin’ een kraam staan, waar poffertjes, frisdrank en koffie/thee door vrijwilligers van onze kerk wordt verkocht. Ook hiervan komt de opbrengst geheel ten goede aan onze kerk.

Wij willen iedereen van harte uitnodigen om bij deze leuke activiteit aanwezig te zijn en hopen op een zo hoog mogelijke opbrengst voor onze kerk!
Tot ziens op 22 juni!

College van kerkrentmeesters

20180622 Zomermarkt

Subcategorieën

Zondagsschool

Iedere zondagmorgen is er voor alle kinderen van 4 tot en met 12 jaar zondagsschool. Voordat de preek begint verlaten zij rond half 11 samen met de leiding de kerkdienst en gaan naar ‘Ons Centrum’ (groep 1/2, 3/4 en 5 t/m7 of naar de consistorie (groep 8). Kinderen kunnen ook direct van huis naar de zondagsschool komen.
Ons Centrum bevindt zich achter de pastorie aan de kerkstraat.

De predikant schenkt tijdens de kerkdiensten regelmatig aandacht aan de kinderen van 4 tot 12 jaar oud door een korte kinderpreek. Voordat de volwassenenpreek begint gaan de kinderen in groepen uiteen naar de zondagsschool waar ze op hun eigen niveau met de Bijbel bezig zijn.
De kinderen komen na afloop niet terug in de dienst. De ouders halen hun kinderen zelf in Ons Centrum op.

In het verleden vierde de zondagsschool haar eigen Kerstfeest in de kerk. De afgelopen twee jaar hebben we op twee manieren een kerstviering met de hele gemeente gehad in de ochtenddienst op eerste kerstdag. Na evaluatie hiervan wordt bepaald hoe we kerst voortaan vieren.
Met Pasen delen we narcissen uit.
Twee keer per jaar organiseert de zondagsschool een jeugddienst.

Contactpersonen:
Gonnie Koomans (voorzitter), tel. (078) 673 49 84. e-mail: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
Jan Kerkstra (secretaris), tel. (078) 673 59 20, e-mail: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.