Als Hervormde Gemeente ’s-Gravendeel hebben we jaarlijks diverse activiteiten waarbij we het goede nieuws van Jezus Christus proberen te communiceren naar mensen die Jezus nog niet kennen.

We zijn immers geroepen om een missionaire gemeente te zijn: een kerk die van Jezus de opdracht/missie heeft gekregen om van Hem te getuigen, het evangelie te verkondigen en ‘alle volken tot zijn discipelen te maken’.

Deze missionaire roeping geldt primair de gelovigen in hun eigen dagelijks leven en in hun eigen netwerken (gezin, familie, vrienden, kennissen, buren, collega’s, etc.). Daar zijn we primair geroepen tot een levensstijl die spreekt van onze verbondenheid met Jezus. We hebben niet alleen boodschap, maar we zijn het ten diepste zelf.

Daarnaast proberen we als kerk via allerlei evangelisatieactiviteiten gelegenheden te bieden waar belangstellenden kunnen ‘kennismaken’ met het christelijk geloof of in aanraking komen met Jezus en het goede nieuws van Gods Koninkrijk. Deze activiteiten bieden gemeenteleden een kans om mensen uit hun netwerk mee naar toe te nemen of voor uit te nodigen.

Vanuit onze gemeente valt dan vooral  te denken aan de Alpha-cursus (in het najaar) en de vier-de-zondagen, maar bijv. ook de jeugddiensten van zondagsschool en Aanloop zijn gelegenheden waar veel ‘gasten’ bij aanwezig zijn. Daarnaast wordt er voorzichtig over nagedacht om experimentele missionaire samenkomsten/activiteiten te ontwikkelen om daarmee doelgroepen uit ons dorp te bereiken die we met ons reguliere aanbod niet aanspreken. Dit vereist een stukje ‘out-of-the-box-denken’ en de durf om te experimenteren in vormen en om sterker aan te sluiten bij de huidige cultuur.  Wie daarover wil meedenken of daar visie of ideeën voor heeft, kan contact opnemen met Jan Kranendonk, onze evangelisatieouderling.

Interkerkelijke evangelisatieactiviteiten

Interkerkelijk (via de IKE: de interkerkelijke evangelisatiecommissie) wordt ook een aantal activiteiten georganiseerd:

-          De Lichtjestocht (rond Kerst, tweejaarlijks)

-          De kerstnachtdienst

-          De rozenactie (rond Pasen)

-          De Kick Off Sunday (in de feestweek, het evangelisatie-event in de feesttent)

-          De interkerkelijke Alpha-cursus (in het voorjaar)

Misschien zijn er wel mensen in uw/jouw omgeving die u/jij kunt uitnodigen voor deze activiteiten.

Of wellicht bent u zelf iemand die geïnteresseerd is om aan een van deze activiteiten deel te nemen.

Primeur: De Passie van Pasen in ’s-Gravendeel

In 2015 komt er een nieuwe evangelisatieactiviteit vanuit de IKE bij, namelijk een ’s-Gravendeelse variant op The Passion, waarin het verhaal van Jezus’ laatste dagen, zijn lijden, sterven én zijn opstanding wordt herverteld met eigentijdse muziek, songs en teksten. “The Passion in ’s-Gravendeel” sluit aan bij en lift mee op het succes van het inmiddels landelijk bekende tv-event The Passion (zoals vanaf 2011 jaarlijks op Witte Donderdag uitgezonden door EO/RKK).

In ’s-Gravendeel zullen we vooralsnog geen processie met verlicht kruis houden, maar brengen we een sfeervol concert van zo’n 5 kwartier, op stille zaterdag 4 april 2015 (vanaf 20.15 uur) in ons kerkgebouw. Daarbij wordt het verhaal van Jezus gecombineerd met moderne popmuziek van o.a. Marco Borsato, Trijntje Oosterhuis en Frank Boeijen. De songteksten zullen niet alleen Nederlandstalig, maar soms ook Engelstalig zijn. We hebben een prima band samengesteld met diverse (ook ’s-Gravendeelse) vocalisten, namelijk Silvia Robbemont, Theresia Sint-Nieklaas, Hanna ten Napel, Eefje Groeneveld, Jurko van Veenendaal en Culmore Bell.

Vooral mensen die niet gewend zijn naar de kerk te gaan zijn van harte welkom! Juist voor hen is The Passion namelijk bedoeld.

The Passion is namelijk geen kerkdienst, maar een sfeervol (pop)concert met een boodschap voor iedereen.

Een mooie gelegenheid om mensen voor uit te nodigen die niet snel naar een kerkdienst zouden komen, maar wel open staan voor de combinatie van Jezus’ verhaal met eigentijdse muziek en teksten.

De toegang is gratis; bij de uitgang is er een collecte voor een goed doel.

Juist rond Pasen gaat het om wat Jezus voor ons deed, om een ieder die in Hem gelooft eeuwig leven te kunnen geven.

Daarover gaat het ook in The Passion: goed nieuws dat breed gedeeld moet worden!

Denk daarom eens na wie u/jij voor deze activiteit zou willen uitnodigen.

Of kom deze keer ‘s kijken en luisteren in de kerk, als u normaliter niet gewend bent om naar de kerk te gaan.

Alle genoemde evangelisatieactiviteiten bevelen we van harte bij u aan als mogelijkheden om anderen meer zicht op Jezus te geven of zelf meer zicht op Hem te krijgen!

Voor meer informatie: neem contact op met onze evangelisatieouderling Jan Kranendonk (078-6734371 of Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.)