LogoHG

Zoals u weet houden we in 2015 in ons dorp voor het eerst een ’s-Gravendeelse variant op The Passion, waarmee we losjes aansluiten bij het landelijk bekende tv-event The Passion (zoals vanaf 2011 jaarlijks op Witte Donderdag uitgezonden door EO/RKK). Het verhaal van Jezus’ laatste dagen, zijn lijden, sterven én zijn opstanding wordt dan herverteld met eigentijdse muziek, songs en teksten.In ’s-Gravendeel houden we echter geen processie met verlicht kruis, maar brengen we een sfeervol concert van zo’n 5 kwartier. The Passion van tv is daarbij een inspiratiebron, maar zonder dat we het concept en format ervan precies volgen.
Omdat de producent en rechthebbende van The Passion (Eye2Eye Media BV) heeft aangegeven dat we de naam The Passion niet mogen gebruiken, hebben we gekozen om de naam in ’s-Gravendeel te wijzigen in: “DE PASSIE VAN PASEN in concert”.


Daarbij wordt het lijdensverhaal van Jezus gecombineerd met moderne popmuziek van o.a. Marco Borsato, Trijntje Oosterhuis en Frank Boeijen.Er is een prima band (met toetsen, sax, basgitaar en drums) met diverse (ook ’s-Gravendeelse) vocalisten, zoals Sylvia Robbemont, Theresia Sint-Nieklaas, Hanna ten Napel, Eefje Groeneveld, Jurko van Veenendaal en Culmore Bell.
Vooral mensen die niet gewend zijn naar de kerk te gaan zijn van harte welkom! Juist voor hen is DE PASSIE VAN PASEN namelijk bedoeld: het is geen kerkdienst, maar een (pop)concert met een boodschap voor iedereen.
DE PASSIE VAN PASEN in concert” wordt gehouden op (stille) zaterdag 4 april 2015 in de Hervormde kerk om 20.15 uur.
De toegang is gratis; bij de uitgang is er een collecte voor een goed doel, namelijk de Voedselbank Hoeksche Waard.
Denk vast eens na wie u voor deze evangelisatieactiviteit zou willen uitnodigen!


Of kom ‘s kijken en luisteren in de kerk, als u normaliter niet gewend bent om naar de kerk te gaan.logo passie