LogoHG

geloofsopvoeding

'Vroeger had ik 4 theoriën over opvoeding en geen kinderen. Tegenwoordig heb ik 4 kinderen en geen theoriën over opvoeding'.

Velen zullen deze uitspraak herkennen. Zodra je eigen emoties als ouder een rol mee gaan spelen, verandert alle theorie in soms weerbarstige praktijk. Maar die ook veel mooier is dan de theorie omdat het je vormt en rijk maakt aan ervaringen. De bijbel kan hierbij een enorme inspiratiebron zijn in onze dagelijkse opvoeding.

Al vele jaren komen er, iedere 6 à 7 weken op dinsdagavond moeders met jonge kinderen bij elkaar om n.a.v. een (voorgedragen) onderwerp, gerelateerd aan opvoeding/ouder-zijn, met elkaar van gedachten te wisselen. Voor moeders met (beginnende) tieners is er om de 8 weken een avond maar dan op de woensdag. De avonden vinden bij toerbeurt in huiselijke setting plaats.

Onderwerpen waaraan gedacht kan worden zijn bijv. weerbaarheid, rouwverwerking, straffen/belonen, pesten, omgaan met emoties, discipline, kind/tiener en de kerk, geld en gerechtigheid, sexualiteit, social media etc.
Het blijken keer op keer waardevolle, opbouwende en inspirerende avonden te zijn waarop geleerd, gedeeld maar ook heerlijk gelachen kan worden. Inmiddels nieuwsgierig gemaakt? In de zondagsbrief en in de agenda op de website staat vermeld wanneer, waar en bij wie een avond gehouden wordt.

Dit zijn de data voor 2018-2019:
Jonge moeders (dinsdagen): 25/9, 6/11, 11/12, 22/1, 5/3, 16/4 en 28/5.
Tiener moeders (woensdagen): 10/10, 28/11, 6/2, 27/3 en 15/5.

Bellen en/of mailen kan ook altijd met Ariëtte Versteeg, Atalanta 56, 078-6741274, Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
                    !!TOT ZIENS!!