LogoHG

Aanloop avonden

Om 7 uur wordt iedereen verzocht naar binnen te gaan. Hier neemt iedereen plaats en iedereen kan rustig nog wat bijkletsen met vrienden.
Daarna gaan we zingen. Meestal zingen we liedjes uit een bepaald mapje, die we heel vaak gebruiken. De liedjes hierin zijn allemaal bekend (sommige iets minder), dus dat is nooit een probleem. We zingen een paar liedjes en daarna gaan de groepen naar hun eigen gedeelte toe. Er zijn drie groepen: de jongste groep, de middengroep en de oudste groep.
Eerst wordt er een serieus thema behandeld. Dit zijn gewone thema’s die je in het dagelijks leven tegenkomt. Er is altijd een verband met het geloof tijdens dit gedeelte. Vaak is er nog een quiz of iets dergelijks over het onderwerp, of we lezen een stukje uit de bijbel. Dit gedeelte duurt in totaal ongeveer een uur, behalve bij de jongste groep.
In de jongste en middengroep is er altijd nog even tijd voor een korte pauze om iets te drinken. De oudste groep heeft dit uiteraard niet nodig, want daar drinken ze iets aan het begin (voornamelijk thee). De jongste groep doet dan nog een spelletje als afsluiting van de avond. De middengroep zet hun onderdeel voort.

Om half 9 komt er dan een einde aan de avond. Vaak blijft iedereen nog 10 minuutjes napraten over de avond en over andere dingen. Kortom, het is heel gezellig bij ons op de club.

~Dennis uit de oudste groep~