Vanuit de IKE (de interkerkelijke evangelisatiecommissie) wordt dit voorjaar een nieuw initiatief gestart, namelijk een gebedscafé in RefleX met de naam “Lijntje naar Boven”.
Het gebedscafé beoogt namens de 3 kerken een laagdrempelige plek aan te bieden, waar mensen uit het dorp  terecht kunnen voor een goed gesprek, een luisterend oor en (indien gewenst) gebed voor hun situatie. Dit alles onder het genot van een goede bak koffie. We beogen hiermee een vorm van ‘missionair present zijn’ in ons dorp. Aanleiding voor gesprek of gebed kunnen zijn: persoonlijke noden, zorgen of vragen, maar eventueel ook grote, schokkende gebeurtenissen in dorp of wereld die vragen om een plek waar vanuit de kerken aandacht, duiding, gebed en verwerking wordt geboden.

We zijn geïnspireerd door een soortgelijk initiatief dat al langere tijd loopt in Woerden. Daar is een gebedswinkel. Op de website daarvan staat o.a. de volgende beschrijving die (herschreven naar onze situatie) aardig weergeeft wat de bedoeling van de IKE met het gebedscafé is: Welkom bij gebedscafé “Lijntje naar Boven”! Gebeds…café?? Wat is daar dan te koop? Iets onbetaalbaars, namelijk een ontmoeting van mens tot mens. In het gebedscafé vind je een luisterend oor, een plek om even tot rust te komen of een goed gesprek te voeren, onder het genot van een ‘bakkie troost’. Zoals vroeger de kerk altijd geopend was en fungeerde als een plek van bezinning of ontmoeting, zo is het gebedscafé een plek waar iedereen terecht kan voor een kop koffie, een goed gesprek of heel simpel: voor een gebed. En dat allemaal gratis ;-) In een tijd waar mensen nauwelijks nog tijd voor elkaar hebben is het gebedscafé een heerlijk rustpuntje om bezig te zijn met de dingen in het leven die er écht toe doen.

De doelgroep waarvoor het gebedscafé bedoeld is, zijn dorpsgenoten die behoefte hebben aan gesprek, aandacht of gebed. De insteek is missionair, vanuit de gedachte dat mensen wellicht makkelijker binnen stappen in RefleX dan in een kerk(dienst).
Aanvankelijk zal het gebedscafé wekelijks open zijn op zaterdagmorgen van 10:30 tot 12:30 uur. Indien het qua bezetting haalbaar is, zal ook een wekelijkse openstelling op een ander moment worden overwogen.
Het gebedscafé zal voor het eerst open zijn op zaterdag 5 mei a.s.

Elke zaterdagmorgen zullen er enkele mensen uit de werkgroep aanwezig zijn in RefleX. Zij zijn beschikbaar voor gesprek en gebed en regelen de koffie en de facilitaire zaken.
De werkgroep wordt geleid door Trudy Langerak (078-6733036, Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.) en bestaat uit gemeenteleden uit de 3 kerken met hart voor mensen, hart voor gebed en voldoende vaardigheden op het gebied van pastoraat, gespreksvoering of gastvrijheid. Zij zullen uiteraard vertrouwelijk omgaan met hetgeen hen in gesprekken wordt toevertrouwd.

Kortom, vanaf 5 mei elke zaterdagmorgen in RefleX (Langestraat 4):

Lijntje naar Boven
gebedscafé voor een goed gesprek en een luisterend oor

201804 Flyer gebedscafe