Op Israëlzondagmiddag 2018, dit jaar op 7 oktober, 28 Tisjri 5779, is er een Zangdienst in de Ontmoetingskerk, die door de Commissie Kerk en Israël wordt voorbereid, met medewerking van de gitaargroep ''Met hart en snaren'' en Conny de Ronde op het orgel. In deze dienst zullen teksten uit Romeinen 11 en Hebreeën 11 gelezen worden. De Zangdienst wordt afgesloten met het prachtige lied 'Lichtstad met uw paarlen poorten'.

Net als vorig jaar willen we u uitnodigen om vanaf 16.15 uur een kopje koffie of thee met Israëlische hapjes te proeven.

De collecte, die we graag onder uw aandacht willen brengen, gaat naar ALEH:
ALEH is een organisatie die de zorg draagt voor kinderen met een ernstige- meervoudige handicap, zowel cognitief (verstandelijk) als fysiek (lichamelijk). ALEH werd in 1982 opgericht door een groep ouders die vastbesloten waren om hun kinderen met ernstige beperkingen, de best mogelijke zorg te geven en de mogelijkheid om zich te ontwikkelen tot hun volle potentieel. De mogelijkheden van kinderen met ernstige fysieke en cognitieve handicaps worden vaak onderschat. Omdat zij niet in staat zijn hun gevoelens, wensen en voorkeuren te uiten, wordt er vaak gedacht dat rehabilitatie en persoonlijke ontwikkeling niet relevant voor ze is. De ervaring van ALEH bewijst het tegendeel. Vandaag de dag, krijgen meer dan 700 bewoners, van baby’s tot adolescenten, uitmuntende zorg in de vier afdelingen van ALEH, 24 uur per dag, 7 dagen per week. Hiermee is ALEH het grootste zorgnetwerk voor ernstig meervoudig gehandicapten in Israël. ALEH draagt de zorg voor kinderen, ongeacht hun religie of hun etnische achtergrond. ln Jeruzalem, Gedera, Bnei Brak en in het rehabilitatieve zorgdorp in de Negev, is een toegewijd multidisciplinair team van therapeuten, artsen, verpleegsters, verzorgsters, educatieve- en administratieve medewerkers en een groep vrijwilligers continue in de weer om de kinderen te voorzien in al hun fysieke, medische en emotionele behoeften. De waarde van het leven staat hoog aangeschreven bij ALEH en het leven wordt gekoesterd. Geen middel wordt achterwege gelaten om de kinderen vooruitgang te gunnen, wat deze vooruitgang ook moge zijn.
De gehandicaptenzorg van ALEH is een voorbeeld voor de hele wereld. Zie ook https://aleh.nl
Graag tot ziens op Israëlzondag! Commissie Kerk en Israël

Zangdienst