In de afgelopen periode hebben wij onze uitgaven kritisch tegen het licht gehouden en gekeken waar we kostenbesparingen kunnen behalen. Per zondag drukken we op dit moment 450 zondagsbrieven. Dit aantal is gebaseerd op de gemiddelde afname op de zondag. Sinds het verschijnen van Hemelhoog is de noodzaak van een fysieke zondagsbrief (met name vanwege het zondagslied) verdwenen. We zijn van mening dat de zondagsbrief voor 90% van onze gemeenteleden per email te ontvangen moet zijn. Daarom stoppen we met ingang van 1 mei 2019 met het uitdelen van de zondagsbrief op papier. De zondagsbrief blijft uiteraard wel bestaan, in een gedrukte oplage van 150 stuks: 60 exemplaren worden wekelijks door de diaconie verspreid onder kerktelefoonluisteraars, aangevuld met de 50 brieven die in het Weegje worden bezorgd. De resterende 40 exemplaren zullen voorin de kerk liggen voor diegenen die de zondagsbrief niet digitaal kunnen ontvangen. Dit scheelt 300 kopieën per week met een gemiddeld aantal pagina’s van 3 pagina’s. Over 52 weken levert dit een besparing op van 46.800 printjes en 31.000 A4’tjes. Dit is niet alleen goed voor de portemonnee, maar het is ook beter voor het milieu. Daarnaast wordt de jaarlijkse rondzendbrief met ingang van het nieuwe seizoen alleen nog maar digitaal uitgegeven. De oplage van de rondzendbrief zal verkleind worden van de huidige 1.200 stuks naar +/- 200 stuks die, vergelijkbaar als de zondagsbrief, verdeeld worden. Hiermee besparen we +/- 12.000 printjes en 6.000 vellen A4.
Aanmelden voor de digitale zondagsbrief kan hier.