De Bijbel is het best verkochte, meest vertaalde en best verspreide boek ter wereld. Het is de bron en de norm voor ons geloof. En zonder de Bijbel is het voor ons onmogelijk om God en Zijn bedoelingen te leren kennen. Daarom verdient de Bijbel het om gelezen te worden!

Toch is de Bijbel niet altijd gemakkelijk en blijft het voor velen (ook voor kerkmensen) een gesloten boek. Een goede inleidende cursus kan daar verandering in brengen.

De cursus ‘Rondreis door de Bijbel’ is bedoeld voor iedereen die verlangt naar meer kennis van de Bijbel en de achtergronden daarvan. Vorig seizoen zijn we gestart met de derde keer dat deze cursus op ’s-Gravendeel gegeven wordt: in 2015-2016 behandelden we het Oude Testament, nu (in 2016-2017) is het Nieuwe Testament aan de beurt.
Mocht u/jij vorig jaar het Oude Testament niet gevolgd hebben, dan is het geen enkel bezwaar om nu bij het Nieuwe Testament in te stromen. Kortom, nieuwe deelnemers zijn zeer welkom!

Tijdens de rondreis komen alle bijbelboeken aan bod (dit seizoen dus die uit het NT), ook de wat minder bekende. Dat gebeurt niet heel diepgaand (dat kan niet in een rondreis), maar meer vanuit een helikopterview, zodat de grote lijnen van het Oude en Nieuwe Testament zichtbaar worden. Er komen vragen aan bod als: Wat is de globale inhoud van de boeken? Wat zijn de achtergronden? Wat is de boodschap en de betekenis ervan voor toen en nu?

Een bepaalde voorkennis of vooropleiding is voor de cursus niet vereist. Enige voorbereiding thuis (aan de hand van het uitgereikte materiaal) is erg zinvol, maar niet verplicht of noodzakelijk. De ‘Rondreis door de Bijbel’ is zeer geschikt als vervolg op de (belijdenis)catechese of de Alpha-cursus, maar kan ook erg interessant zijn voor doorgewinterde kerkgangers die hun kennis van de Bijbel willen opfrissen, verbreden of verdiepen. Qua leeftijd maakt het niet uit: zowel jongeren (vanaf 18 jaar) als ouderen zijn van harte welkom! De cursus is een gezamenlijke activiteit van de Hervormde Gemeente en de Gereformeerde Kerk en zal worden geleid door kerkelijk werker Jan Kranendonk.

Praktische informatie:
Frequentie:                 gemiddeld één keer per 2 á 3 weken (van november 2016 t/m februari 2017)
Aantal avonden:          6 avonden
Cursusavond:              donderdagavond (data: 3/11, 17/11, 8/12, 5/1, 2/2, 23/2) in de Ontmoetingskerk (19:45-22:00 uur)
Kosten:                      circa € 32,50 per persoon voor het cursusmateriaal: een mooie map met nuttige informatie over ieder Bijbelboek (een naslagwerk waar je je hele leven plezier van hebt!); aan degenen die de cursusmap al hebben wordt € 5,00 in rekening gebracht voor de uit te reiken hand-outs

Alleen bij voldoende animo zal de Rondreis door de Bijbel doorgaan. Geef je dus zo snel mogelijk op bij: