Contact

Door de predikant een geboortekaartje te sturen, weet hij welke ouders straks de doop voor hun kind zullen aanvragen. De geboorte wordt ook afgekondigd in de kerk op de zondag na ontvangst van het geboortekaartje.
Namens de gemeente komt een lid van de H.V.D. op kraambezoek.

Het pastoraal team kan hier het snelst op reageren, als u dit zelf doorgeeft aan diaken Miranda Jongkoen, tel. 673 3448 of dit door een ander laat doen. Ook graag een bericht van thuiskomst. Dit alles i.v.m. de voorbede en vermelding in de zondagsbrief.

DoopOuders kunnen zich bij de predikant melden voor de doop van hun kindje. Van doopouders wordt verwacht dat zij doopcatechese volgen. Deze doopcatechese wordt voorafgaand aan de doopdienst gegeven door de predikant gedurende 2 of 3 avonden (mede afhankelijk van de beschikbare tijd).

Het is van belang vroegtijdig, wanneer de huwelijksdatum bekend is, contact op te nemen met de predikant om de juiste tijd voor de huwelijksinzegening af te spreken.
De gang van zaken in de trouwdienst wordt met het bruidspaar doorgenomen. Dit staat ook vermeld op een stencil dat aan het bruidspaar wordt uitgereikt. Daarnaast is er een vragenlijst, die aan de koster moet worden overhandigd.
Geruime tijd voor de trouwdag wordt er een afspraak gemaakt voor een huwelijksgesprek. Dit gesprek wordt gevoerd aan de hand van het huwelijksformulier. Verder is er de mogelijkheid om over de te zingen liederen en de trouwtekst met elkaar te spreken. De huwelijksinzegening wordt vermeld in de kerkbode en de zondagsbrief en afgekondigd in de kerkdienst.