Evangelisatie

De interkerkelijke evangelisatie commissie (IKE) heeft voor Pasen een filmpje opgenomen om iedereen een hart onder de riem te steken in deze bijzondere Paastijd. Waar we normaal gesproken rond deze tijd rozen uitdelen op het dorp, kan dat dit jaar niet en doen we het digitaal.

Het zijn bijzondere tijden...
Op de eerste plaats omdat Jezus, voor ons (!!), de dood heeft overwonnen en we dit ieder jaar met Pasen weer mogen vieren. Daarnaast bijzonder in deze tijd van Corona, die nog overwonnen moet worden. Maar we weten waar we onze bescherming vinden. Onze hoop is Jezus en Hij is de Leeuw van Juda, die de weg voor ons heeft gebaand. Vertrouw daarop! Ga aan Zijn voeten zitten, want daar is rust en vrede, ook in deze tijden.

Ons gebed is dat dit filmpje velen van jullie en jullie naasten mag bemoedigen en jullie een Koninklijke rust en vrede in jullie hart mag geven. Een vrede die alle verstand te boven gaat.

Een liefdevolle groet van jullie broeders en zusters van de IKE

Op 16 april is het Pasen. Vanuit de Interkerkelijke Evangelisatiecommissie (IKE) willen we ook dit jaar weer rozen uitdelen in het centrum van ons dorp, als tastbaar teken van Gods liefde en om mensen te bepalen bij het Paasfeest. Dit doen we op de zaterdagmorgen vóór Pasen (15 april), in de buurt van de supermarkten Jumbo en AH en op de markt.
Daarnaast willen we ook een wat meer persoonlijkere dimensie geven aan het uitdelen van de rozen. De bedoeling daarvan is om de roos te brengen bij die mensen die er (vanuit een persoonlijke band met de gever) echt ontvankelijk voor zullen zijn. Daarbij doen we een beroep op alle gemeenteleden, dus ook op u en jou! Op de zondag voor Pasen (9 april) zal er in alle 3 de kerken een bak met zo’n 50 rozen klaar staan. We willen u vragen na te denken wie u graag (met behulp van zo’n roos) uit zou willen nodigen voor de dienst op Paasmorgen en/of de bijeenkomsten tijdens de stille week.
Maar u kunt natuurlijk ook ‘gewoon’ een roos aan iemand geven, als gebaar van betrokkenheid en aandacht. Of als verrassing, om mensen te bepalen bij Gods liefde of bij Pasen. De roos dient dan als stimulans om bij die persoon langs te gaan in de week voorafgaand aan Pasen en de roos aan te bieden. We vertrouwen erop dat er in elke kerk wel 50 mensen zijn, die een roos meenemen om die aan een ander te geven.
Kortom: voelt u zich niet verplicht een roos mee te nemen. Maar denk er wel biddend over na. Misschien wil God u of jou gebruiken!

Wie wil helpen bij de ‘reguliere’ rozenactie op zaterdag 15 april, is welkom op:
- vrijdag 14 april om 10.00 uur in Ichthus: voor het ontdoornen van de rozen en het aanbrengen van de kaartjes;
en/of
- zaterdag 15 april van 10.00 uur tot 10.30 uur: voor het uitdelen van de rozen in ons dorp.
Graag vooraf even opgeven bij Jan Kranendonk (06-21453984 of Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.).

We zoeken ook nog mensen die deze rozenactie willen sponsoren. Onze vaste sponsor, die deze actie jarenlang heeft gesponsord, heeft namelijk aangegeven daarmee te stoppen.
Mocht u de rozenactie willen ondersteunen met een gift of sponsorbedrag (bijvoorbeeld € 25,00 of € 50,00 of een veelvoud daarvan), dan kunt u het bedrag overmaken op rekeningnummer NL71 RABO 0323 0532 03 t.n.v. Interkerkelijke Evangelisatiecommissie.

Op zaterdagavond 21 december a.s. vindt voor de derde keer de Lichtjestocht plaats in ’s-Gravendeel. Tijdens deze avond zal de dorpskern wederom een levensecht decor zijn van de reis die Jozef en Maria uit Nazareth maakten, toen zij door de Romeinse keizer op pad werden gestuurd richting Bethlehem, de plaats waar hun eerste kind geboren zal worden in de kerststal!

Woonruimte gezocht
Over de grootste kerstblunder ooit.

Je zal toch die herbergier geweest zijn!

Midden in de nacht staat er een stel voor je deur. Je ziet in het maanlicht nog net dat zij hoogzwanger is. Maar je zit tot de nok toe vol. "Sorry, geen plaats", zeg je en je doet de deur weer dicht. Dat is alles.