Actueel

In de Jeugddienst Zondagsschool van 14 maart 2021 is een gedeelte van het filmpje getoond van de vriendschaparmbandjes, die door de zondagsschoolkinderen gemaakt en uitgedeeld zijn.
Klik op onderstaand plaatje om het volledige filmpje te bekijken.

Vriendschapsarmbandjes

Vandaag, de tweede woensdag van maart, de 10e, is het Biddag, een christelijke feestdag die voluit heet ‘Biddag voor gewas en arbeid’. Dit jaar is biddag een bijzondere dag, omdat biddag vorig jaar voor veel gemeenten de laatste keer was dat de eredienst zonder beperkingen kon worden gehouden. In de dagen erna gingen veel gemeenten over op online vieringen, of samenkomsten met nauwelijks mensen. De elf classes van de Protestantse kerk hebben voor deze bijzondere dag een gebedenbundel samengesteld, ter bemoediging en inspiratie, voor gebed en bezinning en geschreven door leden van het moderamen van de generale synode, predikanten en een kerkelijk werker. Het zijn gebeden voor de biddag of – in het geval biddag niet wordt gevierd – voor zondag 14 maart om zo kerkbreed te bidden. ,,In gebed zijn wij verbonden, betrokken op elkaar, op de wereld in gelovig vertrouwen dat God hoort. Midden in deze tijd, waarin de nood groot is, bidden wij om Gods steun’’, zo staat in het voorwoord van de bundel. Hier kunt u de gebedenbundel openen en downloaden.

20210310 PKN GEBEDEN bij biddag 2021

Appostel

Beste gemeenteleden,

In onze maatschappij is de digitale technologie niet meer weg te denken. Deze technologie kan ons leven gemakkelijker maken en maakt het mogelijk om ook online een gemeente te zijn. In het bijzonder denken we nu aan het streamen van onze kerkdiensten waardoor wij in deze tijd van Corona ook online een gemeente kunnen zijn. Zonder digitale technologie was dat niet mogelijk geweest!

Een andere vorm van digitale technologie is het gebruik van een app voor het geven aan een collecte, een gift of een donatie te geven. Deze app zal de bestaande collectes niet vervangen, maar wordt als extra mogelijkheid aan de gemeenteleden aangeboden: met de app wordt het mogelijk om met een smartphone te geven aan collectes of aan speciale doelen. Ook als men niet fysiek aanwezig is tijdens een kerkdienst.

Het college van kerkrentmeesters heeft hiervoor de app geselecteerd die door de SKG (Stichting Kerkelijk Geldbeheer) wordt aangeboden: de Appostel app. Deze app biedt een aantal mogelijkheden om financiële kerkzaken digitaal te doen zoals:
• Het digitaal geven aan collectes doormiddel van een ‘tegoed’;
• Het digitaal geven van giften (doormiddel van ‘tegoed’ en iDeal);
• Online verkoop van papieren collectebonnen.

Daarnaast kan de Appostel app worden gebruikt voor nieuwsberichten en een kerkelijke agenda. Deze functies zullen op dit moment nog niet worden gebruikt.
Om u als gemeenteleden te helpen bij het installeren van de Appostel app is er een handleiding geschreven. In deze handleiding wordt stap-voor-stap uitgelegd hoe de Appostel app op een telefoon of tablet kan worden geïnstalleerd.

Wij hadden graag ook 2 contactmomenten met u als gemeenteleden willen inplannen om u praktische hulp te bieden bij het installeren van de Appostel app. Helaas is dit gezien de huidige coronamaatregelen niet mogelijk. Daarom willen wij u vragen, indien u hulp nodig heeft bij het installeren van de app, dit binnen uw familie en/of kennissenkring te vragen. Indien dit niet mogelijk is, kunt u contact opnemen met de kerkrentmeesters (Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.). Zij maken dan een afspraak met u om u te helpen met het instalieren van de app.

Namens de Kerkrentmeesters een hartelijke groet, Rianne Kooij.

Dit jaar is er op 1 januari geen nieuwjaarsbegroeting in Ons Centrum. In plaats hiervan, heeft ds. Dierx een korte nieuwjaarsboodschap opgenomen, die ook te zien is via ons Youtube kanaal.

Nieuwjaarswens ds Dierx

Voor het werk dat pastoraal medewerker Karen Koppenaal in onze gemeente gedaan heeft, kunt u in dit gastenboek een berichtje achterlaten.

Vanuit de Christelijk Gereformeerde Kerk is voorgesteld en aangeboden de zondagse erediensten, die vanuit hun kerk worden georganiseerd, een gezamenlijk karakter te geven namens de drie kerken. Zowel de Gereformeerde Kerk als wij zijn dankbaar voor dit aanbod en gaan hier graag op in. Vanaf zondag 19 april zenden wij wekelijks een gezamenlijke dienst uit. Per toerbeurt wordt er een ouderling van dienst of lector afgevaardigd door een van de drie kerken.

Daarnaast zal er ook gelegenheid zijn om voorbede/dankgebeden in te brengen vanuit onze gemeente. U kunt verzoeken om voorbede/dankgebeden doorgeven aan ouderling Wilma van der Stel. Dominee Mans Raveling zal de meeste diensten leiden. De diensten zijn te volgen via de livestream van de Christelijk Gereformeerde Kerk. U kunt via YouTube zoeken naar ‘CGK ’s-Gravendeel’ of de livestream bereiken via de link ‘kijk live mee’ op de website www.cgkgravendeel.nl of via www.kerkomroep.nl.

Directe link: Livestream CGK

Subcategorieën