LogoHG

Actueel

Dit jaar is er op 1 januari geen nieuwjaarsbegroeting in Ons Centrum. In plaats hiervan, heeft ds. Dierx een korte nieuwjaarsboodschap opgenomen, die ook te zien is via ons Youtube kanaal.

Nieuwjaarswens ds Dierx

Naar aanleiding van de op 14 december afgekondigde maatregelen, heeft de kerkenraad besloten om de diensten in de komende periode volledig online te houden. Dit houdt in dat we in de periode vanaf zondag 20 december 2020 tot en met 17 januari 2021 diensten houden zonder bezoekers. Net als voorheen is er wel voorzang door drie voorzangers. Daarnaast is er in deze periode geen zondagsschool. Zowel vanuit de PKN als vanuit de gemeente Hoeksche Waard wordt dringend geadviseerd om volledig over te gaan op ‘online-diensten’ en dit advies nemen we uiteraard ter harte.
Niels Kegel, scriba

Appostel

Beste gemeenteleden,

In onze maatschappij is de digitale technologie niet meer weg te denken. Deze technologie kan ons leven gemakkelijker maken en maakt het mogelijk om ook online een gemeente te zijn. In het bijzonder denken we nu aan het streamen van onze kerkdiensten waardoor wij in deze tijd van Corona ook online een gemeente kunnen zijn. Zonder digitale technologie was dat niet mogelijk geweest!

Een andere vorm van digitale technologie is het gebruik van een app voor het geven aan een collecte, een gift of een donatie te geven. Deze app zal de bestaande collectes niet vervangen, maar wordt als extra mogelijkheid aan de gemeenteleden aangeboden: met de app wordt het mogelijk om met een smartphone te geven aan collectes of aan speciale doelen. Ook als men niet fysiek aanwezig is tijdens een kerkdienst.

Het college van kerkrentmeesters heeft hiervoor de app geselecteerd die door de SKG (Stichting Kerkelijk Geldbeheer) wordt aangeboden: de Appostel app. Deze app biedt een aantal mogelijkheden om financiële kerkzaken digitaal te doen zoals:
• Het digitaal geven aan collectes doormiddel van een ‘tegoed’;
• Het digitaal geven van giften (doormiddel van ‘tegoed’ en iDeal);
• Online verkoop van papieren collectebonnen.

Daarnaast kan de Appostel app worden gebruikt voor nieuwsberichten en een kerkelijke agenda. Deze functies zullen op dit moment nog niet worden gebruikt.
Om u als gemeenteleden te helpen bij het installeren van de Appostel app is er een handleiding geschreven. In deze handleiding wordt stap-voor-stap uitgelegd hoe de Appostel app op een telefoon of tablet kan worden geïnstalleerd.

Wij hadden graag ook 2 contactmomenten met u als gemeenteleden willen inplannen om u praktische hulp te bieden bij het installeren van de Appostel app. Helaas is dit gezien de huidige coronamaatregelen niet mogelijk. Daarom willen wij u vragen, indien u hulp nodig heeft bij het installeren van de app, dit binnen uw familie en/of kennissenkring te vragen. Indien dit niet mogelijk is, kunt u contact opnemen met de kerkrentmeesters (Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.). Zij maken dan een afspraak met u om u te helpen met het instalieren van de app.

Namens de Kerkrentmeesters een hartelijke groet, Rianne Kooij.

Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of 06 - 4824 6014

In onze gemeente zijn we dit jaar gestart met een engelenproject. Tijdens de Adventsweken zorgen ‘engelen’ anoniem voor een verrassing voor iemand. Dit kan van alles zijn; iets lekkers, een mooi gedicht, een plantje, een boekje. Al 3 weken gaan deze engelen op pad. Nog 1 week te gaan, een fijne opstart naar de Kerst.

2020 12 14 Engelenproject 01

Enkele reacties van engelen:

• Leuk om te doen. Ik maak er ook echt werk van en kan bijna niet wachten tot de volgende zondag!
• Dit is echt iets voor mij om op zo’n manier in deze tijd aan een ander te denken.

En een paar reacties van ontvangers:

• Ik was blij verrast met de berichten van de onbekende kerstengel, boodschapper van hoop en bemoediging; een heel leuk idee van de ganse kerk!
• Wat is dit geweldig zeg! Spannend ook. Het is gaaf dat iemand de moeite neemt om iets voor je te maken!
• Wat een verrassing lag er gister in de bus en wat is het toch fijn en warm dat er zo aan ons gezin wordt gedacht. We voelen dat we gedragen worden door onze gemeente door meeleven en gebed.

2020 12 14 Engelenproject 02 2020 12 14 Engelenproject 03 2020 12 14 Engelenproject 04

Voor het werk dat pastoraal medewerker Karen Koppenaal in onze gemeente gedaan heeft, kunt u in dit gastenboek een berichtje achterlaten.

Herfstfair

 

 

 

 

 

De Herfstfair, die altijd op een zaterdag in oktober gehouden wordt, zal dit jaar i.v.m. de Corona crisis niet gehouden worden.

Like de Facebookpagina: ‘Herfstfair Hervormde Gemeente ’s-Gravendeel’ of bezoek deze website regelmatig voor nieuws of ontwikkelingen.

 

Winterplein online

Na de succesvolle edities in voorgaande jaren was het de bedoeling dat Winterplein dit jaar een speciale lustrumversie zou worden. Plannen hiervoor waren alweer in volle gang, totdat Corona alle activiteiten aan banden legde.
Het organiseren van evenementen is voorlopig, vanwege alle te nemen maatregelen en het überhaupt verkrijgen van een vergunning, geen optie.
De organisatie heeft er daarom dit jaar voor gekozen om volledig online te gaan, zodat u de aangename sfeer die u normaal bij Winterplein beleeft, mee kan nemen naar huis.
Dit jaar verkopen wij veel van de gebruikelijke producten online mét bezorgservice. Daarom lanceren wij dit jaar de Wintershop! De wintershop is te vinden op www.winterplein.online.
Tevens is er een GROTE WINTERPLEIN VERLOTING, waarvan de verkoop van de loten afgelopen zondag (27 september) gestart is en de trekking zal plaatsvinden op donderdag 10 december 2020 om 20.00 uur.
De loten zullen door veel vrijwilligers in papieren vorm verkocht worden, maar zijn ook online in de Wintershop te koop.

Het doel van Winterplein is om met elkaar een gezellig evenement neer te zetten en een leuk bedrag op te halen dat volledig ten goede komt van de Hervormde Gemeente ‘s-Gravendeel.

Het is vermeldenswaard dat beide evenementen in totaal doorgaans € 8.000 tot € 9.500 opleveren per jaar. De fysieke sfeer kan dit jaar helaas niet geproefd worden, maar we hopen toch door het aanbieden van de producten in de webshop en de verkoop van de loten een mooi bedrag bij een te kunnen brengen.

Like ook Facebookpagina: ‘Winterpleinsgravendeel’ of bezoek vooral de website www.winterplein.online.

Subcategorieën