LogoHG

Actueel

Voor het werk dat pastoraal medewerker Karen Koppenaal in onze gemeente gedaan heeft, kunt u in dit gastenboek een berichtje achterlaten.

Herfstfair

 

 

 

 

 

De Herfstfair, die altijd op een zaterdag in oktober gehouden wordt, zal dit jaar i.v.m. de Corona crisis niet gehouden worden.

Like de Facebookpagina: ‘Herfstfair Hervormde Gemeente ’s-Gravendeel’ of bezoek deze website regelmatig voor nieuws of ontwikkelingen.

 

Winterplein online

Na de succesvolle edities in voorgaande jaren was het de bedoeling dat Winterplein dit jaar een speciale lustrumversie zou worden. Plannen hiervoor waren alweer in volle gang, totdat Corona alle activiteiten aan banden legde.
Het organiseren van evenementen is voorlopig, vanwege alle te nemen maatregelen en het überhaupt verkrijgen van een vergunning, geen optie.
De organisatie heeft er daarom dit jaar voor gekozen om volledig online te gaan, zodat u de aangename sfeer die u normaal bij Winterplein beleeft, mee kan nemen naar huis.
Dit jaar verkopen wij veel van de gebruikelijke producten online mét bezorgservice. Daarom lanceren wij dit jaar de Wintershop! De wintershop is te vinden op www.winterplein.online.
Tevens is er een GROTE WINTERPLEIN VERLOTING, waarvan de verkoop van de loten afgelopen zondag (27 september) gestart is en de trekking zal plaatsvinden op donderdag 10 december 2020 om 20.00 uur.
De loten zullen door veel vrijwilligers in papieren vorm verkocht worden, maar zijn ook online in de Wintershop te koop.

Het doel van Winterplein is om met elkaar een gezellig evenement neer te zetten en een leuk bedrag op te halen dat volledig ten goede komt van de Hervormde Gemeente ‘s-Gravendeel.

Het is vermeldenswaard dat beide evenementen in totaal doorgaans € 8.000 tot € 9.500 opleveren per jaar. De fysieke sfeer kan dit jaar helaas niet geproefd worden, maar we hopen toch door het aanbieden van de producten in de webshop en de verkoop van de loten een mooi bedrag bij een te kunnen brengen.

Like ook Facebookpagina: ‘Winterpleinsgravendeel’ of bezoek vooral de website www.winterplein.online.

Vanuit de Christelijk Gereformeerde Kerk is voorgesteld en aangeboden de zondagse erediensten, die vanuit hun kerk worden georganiseerd, een gezamenlijk karakter te geven namens de drie kerken. Zowel de Gereformeerde Kerk als wij zijn dankbaar voor dit aanbod en gaan hier graag op in. Vanaf zondag 19 april zenden wij wekelijks een gezamenlijke dienst uit. Per toerbeurt wordt er een ouderling van dienst of lector afgevaardigd door een van de drie kerken. 

Daarnaast zal er ook gelegenheid zijn om voorbede/dankgebeden in te brengen vanuit onze gemeente. U kunt verzoeken om voorbede/dankgebeden doorgeven aan ouderling Wilma van der Stel. Dominee Mans Raveling zal de meeste diensten leiden. De diensten zijn te volgen via de livestream van de Christelijk Gereformeerde Kerk. U kunt via YouTube zoeken naar ‘CGK ’s-Gravendeel’ of de livestream bereiken via de link ‘kijk live mee’ op de website www.cgkgravendeel.nl of via www.kerkomroep.nl.

Directe link: Livestream CGK

Deze week is er bij iedereen in de gemeente een envelop bezorgd. Op de envelop staan een groet en een bemoedigende tekst namens onze gemeente. In de envelop zit een boekje: ‘Tussen Pasen en Pinksteren’. U kunt het boekje, nadat u het zelf gelezen hebt, bewaren maar misschien ook aan iemand geven in uw omgeving. Zo verspreiden we het goede nieuws in deze tijd in het klein!

Gezien het geringe aantal aanmeldingen is de Startdag dit jaar gecanceld.

 

Wij hebben getracht een programma conform de RIVM maatregelen in elkaar te zetten. U kunt aan één of meerdere activiteiten deelnemen. Voor alles, ook uw kopje koffie/thee, moet u zich aanmelden via bijgevoegd aanmeldingsformulier. Het programma is als volgt:

  • Voor de vroege vogels is er gelegenheid een (Emmaüs) wandeling te maken waarbij u een ontbijtje mee krijgt voor onderweg. U kunt in tweetallen (of als gezin) starten tussen 7.30-8.00 uur. Het is ook mogelijk de fiets te pakken en een ontbijtje mee te krijgen. Zelfde tijd starten. Vertrek vanaf Ons Centrum. Bij terugkomst staat koffie of thee klaar.               

   

  • Na de kerkdienst zal er koffie en thee klaarstaan met een verpakte koek. Om zoveel mogelijk mensen de ruimte te geven hiervan gebruik te maken, zal dit op 2 punten mogelijk zijn: rondom de kerk en op het plein van Ons Centrum. Voor de kinderen is er één punt en wel Ons Centrum waar zij limo en wat te snoepen kunnen krijgen.    
  • Vanaf 12 uur is er de mogelijkheid om in groepen van 4/5 personen, levend  ganzenbord te spelen. Dit zal plaatsvinden rondom het kerkgebouw en de Kreek. Her en der zullen klapstoelen staan waar u eventueel een lunchpakketje kunt gebruiken

     
  • Maar gewoon bijkletsen  na al die tijd is ook mogelijk. U kunt een lunchpakketje bestellen zodat er toch nog iets van gezamenlijk eten mogelijk is. 

 

  • Voor de kinderen tot 12 jaar zal er in/bij Ons Centrum een activiteit zijn. 
  • De tieners kunnen met elkaar het levend ganzenbord spelen. Dit in aansluiting op de tienerpreek zodat zij grotendeels klaar zijn met het spel, als gemeenteleden het vanaf ca. 12 uur willen spelen. Dit om zoveel mogelijk mensen in de gelegenheid te stellen hieraan deel te nemen. 

                           


Wij realiseren ons dat gezien de nog altijd bestaande situatie rondom corona, een deel van de gemeente, gezien leeftijd of kwetsbaarheid, niet in staat is de startdag te bezoeken. Wij willen u daarom een attentie brengen zodat u zich tòch gezien weet die dag. U kunt dit aankruisen op het aanmeldingsformulier. Gemeenteleden kunnen ook iemand opgeven en zodoende iemand verrassen. Omdat we mogelijk met veel mensen zijn, hebben we de kinderen, tieners en volwassenen niet allemaal met het levend ganzenbord bij elkaar gezet om zo spreiding te hebben in tijd en ruimte. Er zullen een aantal tenten opgezet worden waardoor bij slecht weer er in ieder geval koffie/thee gedronken kan worden en er ruimte is voor ontmoeting. Dit kan dan zowel in Ons Centrum als in de tenten. Om een inschatting te maken op hoeveel mensen we bij welke activiteit kunnen rekenen, willen we u dringend vragen, zich voor elke activiteit waaraan u wilt deelnemen, aan te melden. Zet zoveel kruisjes als u wilt! Dit kan tot 7 september.

 

Wij hopen u zo voldoende geïnformeerd te hebben. Bij vragen kunt u altijd contact opnemen met één van de werkgroep leden: Leen vd Vinde (0638397500), Teuni vd Vinde (0683166996), Peter Meijer, Nellie Engelen, Lieneke Zuidweg (0620435685), Ariëtte Versteeg (0629794900).

Bericht van ds. Mans Raveling

In de gezamenlijke dienst van zondag 26 april vertelde ik dat er vanaf maandag 27 april een eigen ’s-Gravendeelse Bijbelpodcast zal komen. Een Bijbelpodcast zou je kunnen zien als een Bijbels dagboek dat je niet leest, maar beluistert. Elke werkdag zal er een podcast verschijnen, waarin een aantal Bijbelverzen gelezen worden, enkele gedachten over de tekst volgen en afgesloten wordt met een kort gebed. In deze tijd tussen Pasen en Hemelvaart willen we samen luisteren naar de verschijningen van de Here Jezus aan Zijn leerlingen. Het is ons verlangen en gebed dat we door samen met hetzelfde bezig te zijn, mogen groeien in de verbinding met God en elkaar.

Elke werkdag zal er om 8.00u een melding van de nieuwe podcast verschijnen in de Scipio App. Dit is de kerk-app van de Christelijke Gereformeerde Ichthuskerk. Wilt u/jij de app ook downloaden, volg dan de volgende instructie:

·         Ga naar de Play Store (Android) of naar de App Store (Apple) en vul daar “Scipio” in.

·         Download vervolgens deze app.

·         Na het downloaden van de app wordt gevraagd een account aan te maken.

·         Zodra dit gedaan en bevestigd is, kan de app gestart worden.

·         Zoek naar onze gemeente op “CGK Ichthuskerk ’s-Gravendeel”.

·         Vervolgens kunt u/jij zich aanmelden als “gast”.

Mocht u liever niet de app willen downloaden, maar wel de Bijbelpodcast willen volgen, dan verwijs ik u naar de volgende website: https://anchor.fm/mans-raveling. Hier worden de Bijbelpodcasts gepubliceerd en zijn ze ook te beluisteren.

Voor wie liever een papieren Bijbels Dagboek ontvangt, kan contact opnemen via de mail (Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.).

De Bijbelpodcast helpt je elke werkdag de verbinding te zoeken met God en met elkaar door samen met andere gemeenteleden te lezen, te luisteren en te bidden. Het is mijn verlangen en gebed dat we zo mogen groeien in liefde en trouw tot God en tot elkaar!

Ik wens u en jou daarvoor de vrede van Christus toe!

Subcategorieën