Actueel

In de Jeugddienst Zondagsschool van 14 maart 2021 is een gedeelte van het filmpje getoond van de vriendschaparmbandjes, die door de zondagsschoolkinderen gemaakt en uitgedeeld zijn.
Klik op onderstaand plaatje om het volledige filmpje te bekijken.

Vriendschapsarmbandjes

Vandaag, de tweede woensdag van maart, de 10e, is het Biddag, een christelijke feestdag die voluit heet ‘Biddag voor gewas en arbeid’. Dit jaar is biddag een bijzondere dag, omdat biddag vorig jaar voor veel gemeenten de laatste keer was dat de eredienst zonder beperkingen kon worden gehouden. In de dagen erna gingen veel gemeenten over op online vieringen, of samenkomsten met nauwelijks mensen. De elf classes van de Protestantse kerk hebben voor deze bijzondere dag een gebedenbundel samengesteld, ter bemoediging en inspiratie, voor gebed en bezinning en geschreven door leden van het moderamen van de generale synode, predikanten en een kerkelijk werker. Het zijn gebeden voor de biddag of – in het geval biddag niet wordt gevierd – voor zondag 14 maart om zo kerkbreed te bidden. ,,In gebed zijn wij verbonden, betrokken op elkaar, op de wereld in gelovig vertrouwen dat God hoort. Midden in deze tijd, waarin de nood groot is, bidden wij om Gods steun’’, zo staat in het voorwoord van de bundel. Hier kunt u de gebedenbundel openen en downloaden.

20210310 PKN GEBEDEN bij biddag 2021

De regels voor de erediensten zijn verruimd. Die verruiming bestaat o.a. uit:

- het ontvangen van maximaal 30 bezoekers (exclusief medewerkers) in de fysieke diensten op basis van de onderlinge afstand van 1,5 meter, vooraf reserveren en triage.
- de mogelijkheid om – binnen gestelde kaders – voorzangers te laten zingen.

Met ingang van zondag, 7 maart houden wij weer erediensten met 30 bezoekers. Aanmelden is verplicht en kan via deze website en via onze app ‘Appostel’. Mocht u niet over internet beschikken dan kunt u zich telefonisch opgeven bij koster Dick Reinders (6732650). In de komende week zullen we ons buigen over de mogelijkheid van voorzang naast video’s van liederen.

In de diensten zullen we gebruik maken van opnames en voorzangers, waarbij we streven naar een evenwichtige verdeling tussen deze twee vormen van zang.

Vanaf zondag 21 maart zal de zondagsschool ook weer van start gaan. Ook hiervoor kan men zich opgeven via de website of app.

Meer ruimte betekent ook automatisch: meer verantwoordelijkheid. We vragen u deze verantwoordelijkheid te nemen door thuis de diensten online mee te beleven als u klachten hebt, in een risicogroep valt of tot de ‘kwetsbaren’ in de samenleving behoort.

Appostel

Beste gemeenteleden,

In onze maatschappij is de digitale technologie niet meer weg te denken. Deze technologie kan ons leven gemakkelijker maken en maakt het mogelijk om ook online een gemeente te zijn. In het bijzonder denken we nu aan het streamen van onze kerkdiensten waardoor wij in deze tijd van Corona ook online een gemeente kunnen zijn. Zonder digitale technologie was dat niet mogelijk geweest!

Een andere vorm van digitale technologie is het gebruik van een app voor het geven aan een collecte, een gift of een donatie te geven. Deze app zal de bestaande collectes niet vervangen, maar wordt als extra mogelijkheid aan de gemeenteleden aangeboden: met de app wordt het mogelijk om met een smartphone te geven aan collectes of aan speciale doelen. Ook als men niet fysiek aanwezig is tijdens een kerkdienst.

Het college van kerkrentmeesters heeft hiervoor de app geselecteerd die door de SKG (Stichting Kerkelijk Geldbeheer) wordt aangeboden: de Appostel app. Deze app biedt een aantal mogelijkheden om financiële kerkzaken digitaal te doen zoals:
• Het digitaal geven aan collectes doormiddel van een ‘tegoed’;
• Het digitaal geven van giften (doormiddel van ‘tegoed’ en iDeal);
• Online verkoop van papieren collectebonnen.

Daarnaast kan de Appostel app worden gebruikt voor nieuwsberichten en een kerkelijke agenda. Deze functies zullen op dit moment nog niet worden gebruikt.
Om u als gemeenteleden te helpen bij het installeren van de Appostel app is er een handleiding geschreven. In deze handleiding wordt stap-voor-stap uitgelegd hoe de Appostel app op een telefoon of tablet kan worden geïnstalleerd.

Wij hadden graag ook 2 contactmomenten met u als gemeenteleden willen inplannen om u praktische hulp te bieden bij het installeren van de Appostel app. Helaas is dit gezien de huidige coronamaatregelen niet mogelijk. Daarom willen wij u vragen, indien u hulp nodig heeft bij het installeren van de app, dit binnen uw familie en/of kennissenkring te vragen. Indien dit niet mogelijk is, kunt u contact opnemen met de kerkrentmeesters (Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.). Zij maken dan een afspraak met u om u te helpen met het instalieren van de app.

Namens de Kerkrentmeesters een hartelijke groet, Rianne Kooij.

Dit jaar is er op 1 januari geen nieuwjaarsbegroeting in Ons Centrum. In plaats hiervan, heeft ds. Dierx een korte nieuwjaarsboodschap opgenomen, die ook te zien is via ons Youtube kanaal.

Nieuwjaarswens ds Dierx

Voor het werk dat pastoraal medewerker Karen Koppenaal in onze gemeente gedaan heeft, kunt u in dit gastenboek een berichtje achterlaten.

Subcategorieën