Actueel

Vanaf 12 juli gaan de deuren van ons kerkgebouw iedere zondagmorgen open om met maximaal 100 personen naar de gezamenlijke kerkdienst te kijken, die vanuit de Christelijke Gereformeerde Kerk wordt uitgezonden. We zijn dankbaar dat we deze stap kunnen zetten en dat we elkaar, zij het op kleinere schaal dan gewoonlijk, weer in ons eigen gebouw kunnen ontmoeten!

Hieronder een overzicht van de belangrijkste zaken:

- Met ingang van D.V. zondag 12 juli is het mogelijk om met maximaal 100 personen in ons kerkgebouw bijeen te komen. Wij nodigen u hiervoor van harte uit.
- Inschrijven is verplicht en kan vanaf maandag tot en met vrijdag (18:00 uur) via de links in de tabel hieronder.
- Lees (indien mogelijk) voorafgaand aan uw kerkbezoek het gebruiksplan voor ons kerkgebouw door via deze link. U weet dan vooraf wat de regels in de kerk zijn.
- Samen zingen is in de kerk helaas nog niet mogelijk.
- Bij aankomst in de kerk volgt u de instructies van de dienstdoende coördinatoren, zij zullen u een plaats in de kerk toewijzen.
- In de maanden juli en augustus is er gedurende de hele dienst in en rond Ons Centrum zondagsschool. Ouders kunnen hun kinderen via de links in de tabel hieronder opgeven voor de zondagsschool en voorafgaande aan de dienst naar de zondagsschool brengen.
- De kinderen kunnen op het plein afgezet en weer opgehaald worden. Ouders mogen Ons Centrum niet betreden.
- Vanaf 5 juli zijn de middagdiensten in de Christelijke Gereformeerde Kerk, tot maximaal 100 personen, vrij toegankelijk. Aanmelden is niet noodzakelijk. Het gebruikersplan van de Ichthuskerk is te vinden op: www.cgkgravendeel.nl.

We vragen u ook om bijtijds naar de kerk te komen, zodat iedereen ruim vóór 10:00 uur een plekje heeft. Het zal in het begin misschien niet allemaal vlekkeloos verlopen en er zullen vast en zeker verbeterpunten naar voren komen. Het is voor ons allemaal nieuw, we rekenen op uw begrip. Mocht u vragen hebben, neem dan gerust contact op met uw wijkouderling.

We zien ernaar uit u weer te ontmoeten!!

Datum Link om in te schrijven (beschikbaar van maandag t/m vrijdag 18:00 uur)
9 augustus 2020 Ticketsite
16 augustus 2020 Ticketsite                        Gebruiksplan Kerk op de Heul
23 augustus 2020 Ticketsite
30 augustus 2020 Ticketsite

Vanuit de Christelijk Gereformeerde Kerk is voorgesteld en aangeboden de zondagse erediensten, die vanuit hun kerk worden georganiseerd, een gezamenlijk karakter te geven namens de drie kerken. Zowel de Gereformeerde Kerk als wij zijn dankbaar voor dit aanbod en gaan hier graag op in. Vanaf zondag 19 april zenden wij wekelijks een gezamenlijke dienst uit. Per toerbeurt wordt er een ouderling van dienst of lector afgevaardigd door een van de drie kerken.

Daarnaast zal er ook gelegenheid zijn om voorbede/dankgebeden in te brengen vanuit onze gemeente. U kunt verzoeken om voorbede/dankgebeden doorgeven aan ouderling Wilma van der Stel. Dominee Mans Raveling zal de meeste diensten leiden. De diensten zijn te volgen via de livestream van de Christelijk Gereformeerde Kerk. U kunt via YouTube zoeken naar ‘CGK ’s-Gravendeel’ of de livestream bereiken via de link ‘kijk live mee’ op de website www.cgkgravendeel.nl of via www.kerkomroep.nl.

Directe link: Livestream CGK

Bericht van ds. Mans Raveling

In de gezamenlijke dienst van zondag 26 april vertelde ik dat er vanaf maandag 27 april een eigen ’s-Gravendeelse Bijbelpodcast zal komen. Een Bijbelpodcast zou je kunnen zien als een Bijbels dagboek dat je niet leest, maar beluistert. Elke werkdag zal er een podcast verschijnen, waarin een aantal Bijbelverzen gelezen worden, enkele gedachten over de tekst volgen en afgesloten wordt met een kort gebed. In deze tijd tussen Pasen en Hemelvaart willen we samen luisteren naar de verschijningen van de Here Jezus aan Zijn leerlingen. Het is ons verlangen en gebed dat we door samen met hetzelfde bezig te zijn, mogen groeien in de verbinding met God en elkaar.

Elke werkdag zal er om 8.00u een melding van de nieuwe podcast verschijnen in de Scipio App. Dit is de kerk-app van de Christelijke Gereformeerde Ichthuskerk. Wilt u/jij de app ook downloaden, volg dan de volgende instructie:

·         Ga naar de Play Store (Android) of naar de App Store (Apple) en vul daar “Scipio” in.

·         Download vervolgens deze app.

·         Na het downloaden van de app wordt gevraagd een account aan te maken.

·         Zodra dit gedaan en bevestigd is, kan de app gestart worden.

·         Zoek naar onze gemeente op “CGK Ichthuskerk ’s-Gravendeel”.

·         Vervolgens kunt u/jij zich aanmelden als “gast”.

Mocht u liever niet de app willen downloaden, maar wel de Bijbelpodcast willen volgen, dan verwijs ik u naar de volgende website: https://anchor.fm/mans-raveling. Hier worden de Bijbelpodcasts gepubliceerd en zijn ze ook te beluisteren.

Voor wie liever een papieren Bijbels Dagboek ontvangt, kan contact opnemen via de mail (Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.).

De Bijbelpodcast helpt je elke werkdag de verbinding te zoeken met God en met elkaar door samen met andere gemeenteleden te lezen, te luisteren en te bidden. Het is mijn verlangen en gebed dat we zo mogen groeien in liefde en trouw tot God en tot elkaar!

Ik wens u en jou daarvoor de vrede van Christus toe!

Deze week is er bij iedereen in de gemeente een envelop bezorgd. Op de envelop staan een groet en een bemoedigende tekst namens onze gemeente. In de envelop zit een boekje: ‘Tussen Pasen en Pinksteren’. U kunt het boekje, nadat u het zelf gelezen hebt, bewaren maar misschien ook aan iemand geven in uw omgeving. Zo verspreiden we het goede nieuws in deze tijd in het klein!

Subcategorieën