Appostel

Beste gemeenteleden,

In onze maatschappij is de digitale technologie niet meer weg te denken. Deze technologie kan ons leven gemakkelijker maken en maakt het mogelijk om ook online een gemeente te zijn. In het bijzonder denken we nu aan het streamen van onze kerkdiensten waardoor wij in deze tijd van Corona ook online een gemeente kunnen zijn. Zonder digitale technologie was dat niet mogelijk geweest!

Een andere vorm van digitale technologie is het gebruik van een app voor het geven aan een collecte, een gift of een donatie te geven. Deze app zal de bestaande collectes niet vervangen, maar wordt als extra mogelijkheid aan de gemeenteleden aangeboden: met de app wordt het mogelijk om met een smartphone te geven aan collectes of aan speciale doelen. Ook als men niet fysiek aanwezig is tijdens een kerkdienst.

Het college van kerkrentmeesters heeft hiervoor de app geselecteerd die door de SKG (Stichting Kerkelijk Geldbeheer) wordt aangeboden: de Appostel app. Deze app biedt een aantal mogelijkheden om financiële kerkzaken digitaal te doen zoals:
• Het digitaal geven aan collectes doormiddel van een ‘tegoed’;
• Het digitaal geven van giften (doormiddel van ‘tegoed’ en iDeal);
• Online verkoop van papieren collectebonnen.

Daarnaast kan de Appostel app worden gebruikt voor nieuwsberichten en een kerkelijke agenda. Deze functies zullen op dit moment nog niet worden gebruikt.
Om u als gemeenteleden te helpen bij het installeren van de Appostel app is er een handleiding geschreven. In deze handleiding wordt stap-voor-stap uitgelegd hoe de Appostel app op een telefoon of tablet kan worden geïnstalleerd.

Wij hadden graag ook 2 contactmomenten met u als gemeenteleden willen inplannen om u praktische hulp te bieden bij het installeren van de Appostel app. Helaas is dit gezien de huidige coronamaatregelen niet mogelijk. Daarom willen wij u vragen, indien u hulp nodig heeft bij het installeren van de app, dit binnen uw familie en/of kennissenkring te vragen. Indien dit niet mogelijk is, kunt u contact opnemen met de kerkrentmeesters (Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.). Zij maken dan een afspraak met u om u te helpen met het instalieren van de app.

Namens de Kerkrentmeesters een hartelijke groet, Rianne Kooij.