LogoHG

Alpha cursussen

 Alpha logo

Dit najaar gaat er een online-Alpha-cursus van start in onze gemeente. De Alpha-cursus biedt iedereen de mogelijkheid om in tien donderdagavonden en een zaterdag, op een ontspannen manier, te ontdekken wat het christelijk geloof inhoudt. De cursus is laagdrempelig, leerzaam en ook gewoon leuk!

 ALLE MENSEN ZIJN WELKOM

Zoeker of gewoon ge├»nteresseerd? Jong christen, of juist al jarenlang gelovig? Iedereen is welkom. De Alpha-cursus is voor iedereen die meer wil weten over, of zich meer wil verdiepen, in het christelijk geloof.

Cursusavond vanuit je eigen huis

Omdat de vooruitzichten met betrekking tot Covid-19 erg onzeker zijn, zal de Alpha-cursus dit najaar online gegeven worden via het online-platform Zoom.
Om deze Alpha-cursus te kunnen volgen is het noodzakelijk om te beschikken over een computer/laptop/tablet met camera, een internetverbinding en een emailadres.

Zo werkt het

Zoom is erg gebruiksvriendelijk; er zijn geen ingewikkelde handelingen nodig om deel te kunnen nemen aan deze online-Alpha-cursus.
Per email zullen een link en wachtwoord verstuurd worden, om de daaropvolgende donderdagavond, om 20.00 uur, te kunnen inloggen bij de Zoom-video-conferentie. Door middel van het aanklikken van de link komt het inlog-scherm in beeld en kan het wachtwoord ingevoerd worden. Zo wordt de cursist toegevoegd aan de video-conferentie en kan de Alpha-cursus dus vanuit "de luie stoel" thuis gevolgd worden.

Cursusavond

Elke cursusavond begint om 20.00 uur en wordt om ongeveer 21.30 uur afgerond. Om elkaar beter te leren kennen, zal elke cursusavond beginnen met een gezellig praatje onder het genot van een (zelf gezet) kopje koffie of thee.
Tijdens iedere cursusavond wordt een cursusonderwerp in een filmpje van ongeveer 24 minuten behandeld/uitgelegd.

Thema's

Tijdens de cursus worden onder andere de volgende onderwerpen behandeld: Wie is Jezus? Bidden en de bijbel lezen: waarom en hoe? Wie is de Heilige Geest? Hoe leidt God ons? Hoe zit het met de kerk? Geneest God ook nu nog?

Doorpraten

Nadat het filmpje is bekeken, wordt er met elkaar doorgepraat over het thema van de avond. De deelnemers luisteren, wisselen uit en ontdekken. Alle vragen mogen gesteld worden, geen vraag is te simpel of te kritisch.
Iedereen krijgt de ruimte om de vragen te stellen waar hij/zij mee rondloopt.

Wanneer

De cursus begint op donderdag 10 september "thuis op de bank", met een introductie avond om te ervaren hoe alles in z'n werk zal gaan. Bent u op deze avond verhinderd, dan kunt u ook op de eerste cursusavond (17-09) aansluiten.

De cursusavonden vinden plaats op:
september: 17, 24
oktober: 1, 8, 15, 29
november: 5, 12, 19, 26

Alpha-dag op zaterdag 31 oktober (hele dag + avond).

Overige informatie

Tijdstip: 20.00 - 21.30 uur.
Locatie: Thuis
Kosten: De cursus is gratis.

Interesse?

Deze cursus biedt ruimte aan maximaal 8 cursisten, dus geef je bijtijds op!

Voor meer informatie en opgave, neem contact op met:

Janine van den Boogaard-Scharft
Tel: 06 - 2412 8753
Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.