LogoHG

 Alpha logo

Dit najaar gaat er weer een Alpha-cursus van start in onze gemeente. De Alpha-cursus biedt iedereen de mogelijkheid om in tien maandagavonden en een zaterdag, op een ontspannen manier, te ontdekken wat het christelijk geloof inhoudt. De cursus is laagdrempelig, leerzaam en ook gewoon leuk!

 ALLE MENSEN ZIJN WELKOM

Zoeker of gewoon geïnteresseerd? Jong christen, of juist al jarenlang gelovig? Iedereen is welkom. De Alpha-cursus is voor iedereen die meer wil weten over, of zich meer wil verdiepen, in het christelijk geloof.

Cursusavond

De Alpha-cursus-avonden beginnen met een gezamenlijke maaltijd. Samen eten biedt natuurlijk een perfecte gelegenheid om in een ontspannen sfeer de andere deelnemers te leren kennen en misschien wel vriendschappen te sluiten.

Thema's

Na de maaltijd is er een pakkende inleiding over het cursusonderwerp. Tijdens de cursus worden onder andere de volgende onderwerpen behandeld: Wie is Jezus? Bidden en de bijbel lezen: waarom en hoe? Wie is de Heilige Geest? Hoe leidt God ons? Hoe zit het met de kerk? Geneest God ook nu nog?

Doorpraten

Daarna wordt er met elkaar doorgepraat over het thema van de avond. De deelnemers luisteren, wisselen uit en ontdekken. Alle vragen mogen gesteld worden, geen vraag is te simpel of te kritisch.
Iedereen krijgt de ruimte om de vragen te stellen waar hij/zij mee rondloopt.

Wanneer

De cursus begint op maandag 5 september in Ons Centrum, met een open avond voor alle belangstellenden, om te ervaren hoe alles in z'n werk zal gaan. Bent u op deze avond verhinderd, dan kunt u ook op de eerste cursusavond (12-09) aansluiten.

De cursusavonden vinden plaats op:
september: 12, 19, 26
oktober: 3, 10, 17, 31
november: 7, 14, 21

Alpha-dag op zaterdag 22 oktober (hele dag + avond).

Overige informatie

Tijdstip: 18:45 - 22:00 uur (open avond 05-09 begint om 18:30 uur).
Locatie: Ons Centrum, Kerkstraat 25a, ‘s-Gravendeel.
Kosten: De cursus is gratis (voor de maaltijden en de Alpha-dag wordt een kleine vergoeding gevraagd).

Interesse?

Deze cursus biedt ruimte aan maximaal 12 cursisten, dus geef je bijtijds op!

Voor meer informatie en opgave, neem contact op met:

Janine van den Boogaard-Scharft
Tel: 06 - 2412 8753
Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.