LogoHG

Omdat we als Hervormde Gemeente ’s-Gravendeel momenteel vacant zijn, is er geen fulltime predikant beschikbaar voor het leiden van diensten bij uitvaarten.
Wel zijn er twee parttime pastoraal werkers (Karen Koppenaal en ds. Tiemen Meijer) en is ook onze oud-predikant ds. Rein ten Napel op de achtergrond soms beschikbaar voor uitvaarten.
Juist omdat alle drie deze werkers niet op elk moment beschikbaar zijn en zij ook elders hun verplichtingen hebben, geldt voortaan de volgende procedure.

Als u als familie van een overledene een beroep wilt doen op de Hervormde Gemeente voor het verzorgen van een uitvaartdienst, neem dan eerst (liefst via de begrafenisondernemer) contact op met onze ouderling Hilda Zipp.
Zij is bereikbaar op 078-6732653 of 06-20261241 of via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..
Hilda Zipp zal dan z.s.m. met de pastoraal werkers afstemmen wie er beschikbaar is en wie de uitvaart kan leiden (en dit aan de begrafenisondernemer terugkoppelen).

Deze tussenstap is nodig om te voorkomen dat familie of uitvaartondernemers rechtstreeks met de pastoraal werkers contact opnemen, waardoor zij soms moeilijk nee kunnen zeggen, terwijl hun agenda eigenlijk geen ruimte biedt vanwege verplichtingen elders. Het is dus niet langer de bedoeling dat de familie of de uitvaartondernemers rechtstreeks contact leggen met onze pastoraal werkers. Hilda Zipp is voortaan het eerste aanspreekpunt. Pas als door haar is gecommuniceerd welke pastoraal werker de dienst bij de uitvaart kan leiden, start het rechtstreekse contact met de betreffende pastoraal werker door de uitvaartondernemer of de familie.

Mocht de familie voorkeur hebben voor een van de pastoraal werkers, dan kan dit uiteraard worden aangegeven bij Hilda, maar als gemeente kunnen we (zeker in de vacatureperiode) niet garanderen dat de betreffende werker ook beschikbaar of in de gelegenheid is. Wij hopen op uw begrip in deze.

Zijn er vragen of onduidelijkheden over het bovenstaande, dan kunt u contact opnemen met Jan Kranendonk, voorzitter van de kerkenraad (06-21453984 of Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.).