LogoHG

Het coronavirus heeft een grote impact op het maatschappelijk leven. We leven mee met allen die besmet zijn met het virus en met hen die iemand verloren hebben als gevolg van het virus. In het dagelijks leven zijn we gewend veel verschillende plekken op te zoeken, zoals ons werk, de school, de sportclub, de winkels en uitgaansgelegenheden. Veel van deze plaatsen zijn gesloten. Ook veel kerken moeten noodgedwongen hun deuren sluiten. Kerken- de plaatsen waar eendracht en hoop een thuis hebben- kunnen niet meer gebruikt worden om deze hoop te verkondigen. De komende twee woensdagen nemen wij deel aan de actie ‘Klokken van hoop’ en luiden wij om 19:00 uur een kwartier lang onze klokken: 

* Als teken van hoop en troost voor alle mensen: dat we samen denken aan en bidden voor al die mensen die ziek zijn of alleen thuis zitten 

* Als signaal dat we samen respect hebben voor al die hulpverleners die zich dag aan dag inzetten voor de gezondheid van medemensen. 

* Wie thuis is en de klokken hoort luiden kan een kaars voor het raam of een lantaarn voor de deur zetten, als teken van verbondenheid met elkaar. 

Voor meer informatie en de deelnemende kerken: www.klokkenvanhoop.nl