De diaconie van de Hervormde Gemeente ’s-Gravendeel heeft de Voedselbank Hoeksche Waard verrast met negentig vakantietasjes voor kinderen van 4 tot en met 11 jaar.

De kerkelijke gemeente, kinderen van de zondagsschool en leden van de jongerenclubs De Aanloop en Connected hebben zich de afgelopen weken ingezet om zoveel mogelijk geld in te zamelen voor de tasjes, die gevuld zijn met traktaties, speelgoed, tandenborstels, boekjes en knutselspullen. Om de tasjes te kunnen vullen, vonden sponsoracties plaats en was vorige maand een digitale pubquiz.

,,Via Kerk in Actie zijn we op het spoor van deze actie gezet, waarna we contact hebben gelegd met de voedselbank met de vraag om hoeveel kinderen en jongeren het in de Hoeksche Waard zou gaan’’, vertelt diaken Melinda Barendregt. ,,De actie leefde enorm in de gemeente en gaf echt verbinding. Dat was mooi om te zien, net als de blijheid bij de vrijwilligers van de voedselbank die de tasjes in ontvangst hebben genomen.’’

Er is inmiddels een tweede actie opgestart: de Hervormde Gemeente ’s-Gravendeel hoopt nog eens negentig tassen te vullen voor jongeren in de leeftijdscategorie van 12 tot en met 21 jaar.

[Bericht door Arco Bomgaars in het AD van 8 juni 2021]