nieuw in gemeenteWelkom! Wellicht bent u naar ’s-Gravendeel verhuisd en op zoek naar een kerk waar u zich thuisvoelt. Of u bent al lid maar wilt opnieuw overwegen wat de Hervormde Gemeente voor u kan betekenen. In de eerste plaats willen we u dan hartelijk welkom heten! Wij geloven in een God die ieder mens op het oog heeft. Vanuit dat geloof proberen we een gastvrije gemeente te zijn. Op deze pagina vindt u informatie die kan helpen de drempel naar kerk en geloof te verkleinen.

Tijdens alle morgendiensten is er in Ons Centrum (achter de pastorie, zie plattegrond hiernaast) kinderopvang voor kinderen in de leeftijd van 0-4 jaar. Er zijn dan altijd tenminste 1 volwassen begeleider en 2 jongere begeleiders aanwezig om op de kinderen te passen. U kunt u kind dus met een gerust hart achterlaten. Denk u er als ouders wel even om zelf verschoning en evt. drinken mee te geven.

Speciaal voor gasten, nieuwkomers en gemeenteleden die hun kennis van het christelijk geloof eens willen opfrissen wordt jaarlijks de Alpha-cursus georganiseerd. Dé snelste manier om opnieuw te ontdekken waar het in de kerk eigenlijk om gaat en ondertussen ook een groep nieuwe mensen te leren kennen.

 

Het christelijk geloof is wat ons betreft de beste boodschap die wij mensen ooit gehoord hebben. We spreken dan ook over het evangelie (van het grieks  ‘eu-angelion’ = goed nieuws). Toch wil dat niet zeggen dat alles even makkelijk te begrijpen is. Veel mensen lopen met vragen rond die hen ervan weerhouden de blijdschap van het christelijk geloof te ervaren. Als u zich hierin herkent kunnen de volgende gedachten u wellicht helpen.