LogoHG

tekst 2In de vorige eeuw schijnt er een amerikaanse cake-fabrikant te zijn geweest die tot een wonderlijke ontdekking kwam. Na veel onderzoek was men er als eerste voedselwarenfabrikant in geslaagd een cake-mix te ontwikkelen waaraan de klant alleen maar water hoefde toe te voegen om een heerlijke cake te kunnen bakken.

Vol verwachting werd het product in de markt gezet maar de verkoopcijfers vielen tegen. Er werd research gedaan en wat bleek: de klant hadden geen vertrouwen in het product. Cake-mix waaraan je alleen maar water hoefde toe te voegen, dat was te mooi om waar te zijn. Prompt paste de fabrikant de formule zo aan dat er in het vervolg naast water ook enkele eieren aan de cake-mix toegevoegd moest worden. In korte tijd verdrievoudigde vervolgens de omzet!
Zo kan het ons ook vergaan wanneer we kennismaken met de Bijbelse boodschap. Het lijkt te mooi om waar te zijn. Want we zijn wantrouwig geworden. Om ons heen hebben we genoeg mensen en bewegingen gezien die bergen tot aan de hemel beloofden en hun volgelingen uiteindelijk berooid achterlieten. Dichter bij huis worden we iedere dag via de televisie geconfronteerd met reclamespotjes die eigenlijk maar één doel lijken te hebben: ons over de streep te trekken ons geld uit te geven of onze loyaliteit weg te schenken. Het resultaat valt dikwijls tegen. Beloftes worden vaak niet waar gemaakt. Wie zegt ons dat dit ook met het christelijk geloof en met de Bijbel niet het geval zal zijn?
En dan zijn er ook zoveel vragen te stellen bij die Bijbel en dat christelijk geloof. We lezen over een schepping maar op school hebben we de evolutietheorie geleerd. We horen over een God van liefde maar om ons heen en wereldwijd worden we getroffen door het lijden dat mensen overkomt. Op vakantie ontmoeten we mensen met een andere cultuur en een ander geloof en we kunnen ons moeilijk voorstellen dat die er dan helemaal naast zou zitten. En tenslotte is er dan nog onze eigen levensgeschiedenis die het ons moeilijk kan maken te geloven in de God van liefde en trouw waar de Bijbel over spreekt. Het is te mooi om waar te zijn!