LogoHG

NIEUWE RONDREIS DOOR DE BIJBEL (Oude Testament), bij voldoende animo.

De Bijbel is het best verkochte, meest vertaalde en best verspreide boek ter wereld. Het is de bron en de norm voor ons geloof. En zonder de Bijbel is het voor ons onmogelijk om God en Zijn bedoelingen te leren kennen. Daarom verdient de Bijbel het om gelezen te worden!

Toch is de Bijbel niet altijd gemakkelijk en blijft het voor velen (ook voor kerkmensen) een gesloten boek. Een goede inleidende cursus kan daar verandering in brengen.
De cursus ‘Rondreis door de Bijbel’ is bedoeld voor iedereen die verlangt naar meer kennis van de Bijbel en de achtergronden daarvan. Enkele jaren geleden is de cursus ook al twee keer gegeven en de deelnemers waren toen positief en enthousiast. Reden genoeg om de cursus nogmaals aan te bieden, in 2015-2016 te beginnen met een seizoen over het Oude Testament. In 2016-2017 volgt dan het Nieuwe Testament. Reden voor deze aanpak: we willen het aantal cursusavonden binnen één seizoen wat beperken. In deze rondreis zullen alle bijbelboeken aan bod komen, dus ook de wat minder bekende. Niet diepgaand (dat kan niet in een rondreis), maar meer vanuit een helikopterview, zodat de grote lijnen van het Oude en Nieuwe Testament zichtbaar worden. Er komen vragen aan bod als: Wat is de globale inhoud van de boeken? Wat zijn de achtergronden? Wat is de boodschap en de betekenis ervan?
Een bepaalde voorkennis of vooropleiding is voor de cursus niet vereist. Enige voorbereiding thuis (aan de hand van het uitgereikte materiaal) is erg zinvol, maar zeker niet verplicht of noodzakelijk. De ‘Rondreis door de Bijbel’ is zeer geschikt als vervolg op de (belijdenis)catechese of de Alpha-cursus, maar kan ook erg interessant zijn voor doorgewinterde kerkgangers die hun kennis van de Bijbel willen opfrissen, verbreden of verdiepen. Qua leeftijd maakt het niet uit: zowel jongeren (vanaf 18 jaar) als ouderen zijn van harte welkom! De cursus is een gezamenlijke activiteit van de Hervormde Gemeente en de Gereformeerde Kerk en zal worden geleid door kerkelijk werker Jan Kranendonk.

Praktische informatie:
Frequentie:                       gemiddeld één keer per 2 á 3 weken (van oktober 2015 t/m april 2016)
Aantal avonden:              8 avonden (incl. filmavond over Bijbels persoon)
Cursusavond:                   waarschijnlijk donderdagavond (of anders woensdagavond)
Kosten:                               circa € 32,50 per persoon voor het cursusmateriaal: een mooie map met nuttige informatie over ieder Bijbelboek (een naslagwerk waar je je hele leven plezier van hebt!)  

Als er voldoende animo is en de Rondreis door de Bijbel doorgaat, zullen overige praktische zaken (bijv. over de data, tijd en locatie) t.z.t. gecommuniceerd worden.
Om te peilen of er voldoende animo is om deze Rondreis door de Bijbel aan te bieden, wordt diegenen die geïnteresseerd zijn gevraagd zich zo snel mogelijk op te geven bij:

Jan Kranendonk, 078-6734371 / 06-21453984, Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.