Zondagsbrief - Rondzendbrief

Als u wekelijks de zondagsbrief via e-mail wilt ontvangen, dan kunt u zich daarvoor hier inschrijven. Vrijdag of zaterdag zult u dan de zondagsbrief van de daarop volgende zondag per e-mail ontvangen.
Klik op deze link. Er opent een nieuwe pagina waar u zich kunt aanmelden.
Mocht u hulp nodig hebben bij het aanmelden, dan kunt u contact opnemen met onze communicatie-ouderling Arnoldus Scharft via e-mail Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of telefonisch via 078 - 673 2536 (in de avonduren).

De zondagsbrief is een uitgave van onze Hervormde Gemeente die nog tot 1 mei 2019 elke zondag voor de dienst bij de ingang van de kerk wordt uitgereikt. Het is bedoeld als ondersteuning voor de zondagse erediensten. Daarnaast is er ruimte voor een pastorale reflectie van de gebeurtenissen in de afgelopen week en korte toelichtingen op de activiteiten van onze gemeente in de komende week tot en met de eerstvolgende zondag. De gewone zondagsbrief heeft de omvang van twee kantjes A4. Elke pagina is verdeeld in twee kolommen. In te leveren kopij dient daarop te zijn aangepast.
Wanneer er ruimte overblijft, kunnen korte berichtjes als herinneringen in de gewone zondagsbrief worden geplaatst over plaatselijke kerkelijke en interkerkelijke activiteiten.
De deadline om kopij in te leveren is donderdag 12.00 uur.

 

Zondagsbrief-plus

Behalve in de maand juli verschijnt op elke laatste zondag in de maand de zondagsbrief-plus. Die bestaat uit meerdere pagina's. Het is, naast de ondersteuning van de zondagse erediensten, bedoeld om informatie te geven over ons kerkelijk leven en het promoten van kerkelijke en interkerkelijke activiteiten. Strategisch is het handig om hierin de meer uitgebreide artikelen te doen plaatsen. Wanneer in de gewone zondagsbrief door plaatsgebrek het verkorte artikel niet geplaatst wordt, kan de doelgroep teruggrijpen naar de 'plusbrief'. De kerkelijke agenda in de wekelijkse zondagsbrief vermeldt de bijeenkomsten als herinnering. Die bijeenkomsten worden ook vermeld met het oog op uw voorbeden.
Ondanks dat onze gemeente een 'brede identiteit' heeft, moet de zondagsbrief een weerslag zijn van onze Hervormde Gemeente en de plaatselijke interkerkelijke activiteiten. De zondagsbrief is in geen geval een platform van allerlei 'denken en geloven', ook al hebben die een 'christelijk' etiket. Politieke beschouwingen en stellingnamen worden gemeden. Er is geen plaats voor discussies van gemeenteleden of ingezonden stukken (meningen). Wel voor dankbetuigingen.
De deadline om kopij in te leveren is donderdag 12.00 uur.

 

Rondzendbrief

De rondzendbrief verschijnt voor de start van het winterseizoen, meestal in september. Daarin worden alle activiteiten van onze kerkgemeenschap vermeld, alsmede die van relevante interkerkelijke activiteiten. Vanaf 2019 wordt de rondzendbrief digitaal via de lijst van abonnees op de zondagsbrief verstuurd.
Zodra de deadline voor de kopij hiervoor bekend is, is die vermeld in de kerkelijke agenda op deze website.

Alle kopij, zowel voor de zondagsbrieven(-plus) als voor de rondzendbrieven, dient te worden gezonden naar het e-mailadres: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..

Contactpersoon: dhr. A.A. (Dolf) Leurink, Damaststraat 15, telefoon 078 673 4355.
Log in om de zondagsbrieven en rondzendbrieven te lezen.